tag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post8316550525594572230..comments2024-03-01T09:11:04.016+01:00Comments on Na Grabinie: Aromatyczna oliwa. Czas: 2 minuty :)Monika. Lhttp://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-64867618936548664292009-10-09T16:30:50.699+02:002009-10-09T16:30:50.699+02:00hehe:Phehe:PWaniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-8624696795275320602009-09-22T23:13:36.428+02:002009-09-22T23:13:36.428+02:00Olciku, dziękuję Kochana.
No fajnie wyglądają (ja...Olciku, dziękuję Kochana. <br />No fajnie wyglądają (jak są pełne) bo potem to coraz gorzej ;)<br />Buzik.<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-90612877329901079552009-09-22T22:15:08.711+02:002009-09-22T22:15:08.711+02:00Bardzo dekoracyjna:)
Moja ciocia trzyma takie (dla...Bardzo dekoracyjna:)<br />Moja ciocia trzyma takie (dla ozdoby) u siebie w kuchni:) ,rzecz jasna ślicznie wyglądają,nadają kuchni charrrakteru:)Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-47511017092022101782009-09-20T05:58:24.061+02:002009-09-20T05:58:24.061+02:00Asiejko - tak :) chrupiąca sałata, jakieś kiełki, ...Asiejko - tak :) chrupiąca sałata, jakieś kiełki, świeże warzywa, może troszkę ciepłego, uprażonego słonecznika, kilka ciemnych winogron i oliwa...mmmm...<br />M.<br /><br />Bea :)<br />Dziękuję i pozdrawiam cieplutko. <br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-6899238087028457752009-09-19T22:19:16.105+02:002009-09-19T22:19:16.105+02:00Masz racje Moniko, nie ma to jak takie domowe, aro...Masz racje Moniko, nie ma to jak takie domowe, aromatyczne oliwy :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-80086802858276418452009-09-19T12:26:52.992+02:002009-09-19T12:26:52.992+02:00zawsze gdy widzę taka aromatyzowana oliwę to mam o...zawsze gdy widzę taka aromatyzowana oliwę to mam ochotę na jakąś pyszną sałatkę z jej dodatkiem<br /><br />koniecznie wiosenną (:asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-39139565713824588882009-09-19T11:36:24.281+02:002009-09-19T11:36:24.281+02:00Dziękuję Margot :)
Ja właśnie esencję pierwszy raz...Dziękuję Margot :)<br />Ja właśnie esencję pierwszy raz robię. Włożyłam 6 lasek wanilii, zobaczymy. <br />Pozdrawiam ciepło :)<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-68211949919355083232009-09-19T10:33:25.731+02:002009-09-19T10:33:25.731+02:00Tak zdjęcia piękne,taka oliwa to coś pewnie pyszne...Tak zdjęcia piękne,taka oliwa to coś pewnie pysznego jako dodatek , muszę pomyśleć o swojej <br />p.s ja jak się kończy jedna to zaczynam robić drugą esencje waniliową <br />pozdrawiammargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-19893368718428023322009-09-19T10:30:59.542+02:002009-09-19T10:30:59.542+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-46820631117056440422009-09-19T08:14:14.964+02:002009-09-19T08:14:14.964+02:00Majeczko, dziękuję i polecam :) błyskawiczna spraw...Majeczko, dziękuję i polecam :) błyskawiczna sprawa.<br />Pozdrawiam Cię ciepło.<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-28222172988041133882009-09-18T13:58:02.763+02:002009-09-18T13:58:02.763+02:00Robilam kiedys sama kilka rodzajow oliw: z tymiank...Robilam kiedys sama kilka rodzajow oliw: z tymiankiem, czosnkiem i innymi ziolami. Ale to bylo juz dawno. Teraz kupuje gotowe. Ciesze sie, ze podalas ten przepis. Moze sie skusze i tez sobie zrobie? :))<br /><br />Pozdrowionka!majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-45658530030902554872009-09-18T12:32:58.105+02:002009-09-18T12:32:58.105+02:00Szarlotku
A ja chyba spóbuję cytrynową i pieprzową...Szarlotku<br />A ja chyba spóbuję cytrynową i pieprzową :) Dziękuję. O cytrynowej nie słyszałam :) Buziaki M.<br /><br />Majanko <br />Proszę adres i wysyłam :) Serio, serio - ja często ją lubię dawać w prezencie :* Buziaki<br />M.<br /><br />Viri<br />Dziękuję Ci pięknie. Mój ekstrakt też siły nabiera. Teraz szykuję się na cukier od Poleczki :D<br /><br />Poleczko - zgoda, zgoda!!! :) Dziękuję. Kochana jesteś :*<br /><br />Aklat - miło, źe zajrzałaś dziękuję :) Wiesz, ja jestem bardzo czosnkowa - więc na pewno spróbuję :)))<br />Buziaki<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-33334918954958424852009-09-18T10:23:19.247+02:002009-09-18T10:23:19.247+02:00oliwa pierwsza klasa, też myślałam o zrobieniu pik...oliwa pierwsza klasa, też myślałam o zrobieniu pikantnej z papryczką :) na razie mam rozmarynowo-czosnkową, ze świeżego czosnku, który wyrzuciłam po 2-3 tygodniach, oliwe mam już jakis czas i nic sie nie psuje, moze też tak spróbuj? :)aklathttps://www.blogger.com/profile/01958309218380883197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-66843951524105920122009-09-18T10:00:41.942+02:002009-09-18T10:00:41.942+02:00Moniko cala przyjemnosc po mojej stronie! :*
Pisza...Moniko cala przyjemnosc po mojej stronie! :*<br />Piszac to bylam pol zywa :D Troche spalam troche nie :)<br />Zrob cukier pisz posta a ja potem wstawie swoj :))) Zgoda?Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-77283464208977972802009-09-18T09:07:55.584+02:002009-09-18T09:07:55.584+02:00ja uwielbiam bazyliową oliwe, takiej jeszcze nie r...ja uwielbiam bazyliową oliwe, takiej jeszcze nie robilam, moze zrobie na probe<br />a domowy ekstrakt waniliowy i ja mam, sprawdza sie wysmienicieviridiankahttps://www.blogger.com/profile/16986081722079953655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-82440822851291606182009-09-18T09:05:16.081+02:002009-09-18T09:05:16.081+02:00Jejciu jak ja bym chciała taką oliwę!:))) Kupuje ...Jejciu jak ja bym chciała taką oliwę!:))) Kupuje oliwe extra vergine i jej uzywam,ale nigdy nie wpadłam na pomysł, by zrobić tak jak Ty. Może.. może ? ;)<br />Piękne zdjęcia :))Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-52115625634184686062009-09-18T06:42:54.874+02:002009-09-18T06:42:54.874+02:00Mam dużo oliw smakowych, ale najczęściej dla i u s...Mam dużo oliw smakowych, ale najczęściej dla i u siebie wykorzystuję cytrynową i pieprzową. Kusisz mnie okrutnie , więc nie wiem czy nie otworzę jednej butelki zwykłej do ziół :)Szarlotekhttps://www.blogger.com/profile/16253183935486754873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-28200799782587524062009-09-18T00:44:59.966+02:002009-09-18T00:44:59.966+02:00Czy ja już śpię... czy to Poleczka jak żywa???!!! ...Czy ja już śpię... czy to Poleczka jak żywa???!!! ;)<br />Dziękuję Ci pięknie. Niesamowite. Po prostu...chyba...nie zasnę z wrażenia :)<br />Zrobię. Na bank.<br />Eeeeee takie zdjęcia :P z przypadku. Jak zawsze. Ale strrrrrrrrrrrrasznie mi miło.<br />Mój mały aparacik nie robi głębi przy większych obiektach, ale...<br />Buziaki, spokojnej nocki<br />M<br />:)Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-76167451048709722682009-09-18T00:26:28.648+02:002009-09-18T00:26:28.648+02:00Do usług ;) Prosto z książki Nigella Christmas :))...Do usług ;) Prosto z książki Nigella Christmas :))<br /><br />Miałam mieć na blogu, ale mi się nie chce posta napisać :D<br />500g drobnego cukru do wypieków<br />1 laska wanilli<br />słoik o pojemności 500ml wyparzony (tak jak na przetwory)<br /><br />Cukier wsypujemy do słoika.<br />Czubkiem ostrego noża przecinamy laskę wanilli na pół. Wyskrobujemy ziarenka i dodajemy do cukru. Następnie każdą (pustą już) połówkę przecinamy na trzy krótsze części. Wkładamy je do słoika z cukrem, zakręcamy słoik i mocno potrząsamy. <br />Przechowujemy w ciemnym miejscu i dajemy mu tydzień zanim zaczniemy go używać :)<br /><br />Moniko ślcizne zdjęcia! Pomysł na olwię rewelacyjny :) Ściskam mocno do snu :DEwelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-37240679127220930822009-09-17T23:40:50.720+02:002009-09-17T23:40:50.720+02:00Dziękuję Gosiu. Kochana jakbyś znała przepis na cu...Dziękuję Gosiu. Kochana jakbyś znała przepis na cukier waniliowy - to plizzz... Bo też mam ochotę swój mieć :)<br />Dziękuję i całuski!<br />:))<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6087745699272250903.post-552684761850801132009-09-17T23:34:58.600+02:002009-09-17T23:34:58.600+02:00swietna jest,kiedys tez robilam,ostatnio jakos zan...swietna jest,kiedys tez robilam,ostatnio jakos zaniedbalam......<br />Ciekawa jestem twojej esencji....:):)<br />Pozdrawiam :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.com