Na Dobry Początek...
Długo zastanawiałam się nad tym jak zatrzymać chwile, które są dla mnie ważne i cenne.
Obok tych, które zapisuję i ofiaruję kiedyś mojej Córce, postanowiłam zachować także te, które wiążą się z moją pasją jaką jest gotowanie i pieczenie...
Kuchnia jest i była zawsze ważnym elementem tradycji domu moich Rodziców, Dziadków a teraz także naszego Domu Na Grabinie. Jest pełna smaków, które wiążą się z ludźmi, historiami i uczuciami.
Tych, którzy tu trafią zapraszam więc Na Grabinę.
Do domu. Do mojej kuchni.
Pozdrawiam Was ciepło
Monika
niedziela, 3 maja 2015
Majowo. Najlepiej :)
Uwielbiam Maj. I Majówkę. I Majowe słońce. I Majowy Mój ogród. I Moje bzy...na które zawsze czekam w swoje Majowe imieniny ;)
Ten trzy dni dały mi dużo dobrej energii. I choć troszkę trzeba było popracować - Maj Mi się zaczął pięknie!
...i pizza była. Upieczona na grillu. A dokładnie na rozgrzanym na grillu kamieniu. Fantastyczny sposób, pyszne, delikatne, chrupiące i lekkie ciasto. Czas pieczenia: minut pięć :)
Ps. Dziękuję, że tu zaglądacie, piszecie. Wszystko czytam, często smama wpadam na chwilę.
Pps...i te konwalie!
Jeden z ostatnich weekendów spędziłam nad morzem. Było dobrze, ciepło, wietrzenie i najlepiej :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A ja uwielbiam czytać Pani wpisy. Są pełne jakiegoś dziwnego ciepła. Nie ważne czy są to wpisy z przepisami czy ze słotymi myślami- są niesamowite jak dobra książka...dziękuję
OdpowiedzUsuńkurcze zaintrygował mnie ten kamień na grilla - czy to jakiś specjalny???
OdpowiedzUsuń