Na Dobry Początek...

Długo zastanawiałam się nad tym jak zatrzymać chwile, które są dla mnie ważne i cenne.


Obok tych, które zapisuję i ofiaruję kiedyś mojej Córce, postanowiłam zachować także te, które wiążą się z moją pasją jaką jest gotowanie i pieczenie...
Kuchnia jest i była zawsze ważnym elementem tradycji domu moich Rodziców, Dziadków a teraz także naszego Domu Na Grabinie. Jest pełna smaków, które wiążą się z ludźmi, historiami i uczuciami.
Tych, którzy tu trafią zapraszam więc Na Grabinę.

Do domu. Do mojej kuchni.

Pozdrawiam Was ciepło
Monika


niedziela, 3 maja 2015

Majowo. Najlepiej :)


Uwielbiam Maj. I Majówkę. I Majowe słońce. I Majowy Mój ogród. I Moje bzy...na które zawsze czekam w swoje Majowe imieniny ;)
Ten trzy dni dały mi dużo dobrej energii. I choć troszkę trzeba było popracować - Maj Mi się zaczął pięknie!

...i pizza była. Upieczona na grillu. A dokładnie na rozgrzanym na grillu kamieniu. Fantastyczny sposób, pyszne, delikatne, chrupiące i lekkie ciasto. Czas pieczenia: minut pięć :)

Ps. Dziękuję, że tu zaglądacie, piszecie. Wszystko czytam, często smama wpadam na chwilę.

Pps...i te konwalie!




Jeden z ostatnich weekendów spędziłam nad morzem. Było dobrze, ciepło, wietrzenie i najlepiej :)

2 komentarze:

  1. A ja uwielbiam czytać Pani wpisy. Są pełne jakiegoś dziwnego ciepła. Nie ważne czy są to wpisy z przepisami czy ze słotymi myślami- są niesamowite jak dobra książka...dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  2. kurcze zaintrygował mnie ten kamień na grilla - czy to jakiś specjalny???

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...