Nie sądzę, by w taki dzień jak dziś ktoś był w stanie wyciągnąć mnie z ogrodu tylko dlatego, że "jest głodny" ;)
Jeśli ja potrafię żywić się truskawkami i pomidorami - to... Doo-oobra... dziecię trzeba wykarmić.
Makaron. 10 minut.
Smacznego Córciu :*
Latem na Grabinie rządzi kuchnia błyskawiczna. Przy czym nadal w miarę możliwości naturalna i bez dodatków.
Ja zaś, jeśli nie jestem w pracy, najchętniej grzebię się w ziemi przy pomidorkach, kwiatkach, wiszę w hamaku z książką lub biegam za kosiarką ;)
Pięknego weekendu dla Was Mili :)
M.
TRUFLOWE LINGUINE błyskawiczne
przepis: Nigella Lawson, "Kuchania"
125 g makaronu linguine
1 jajko
3 łyżki tłustej śmietany
3 łyżki tartego Parmezanu
łyżeczka oliwy z białych trufli
1 łyżka masła
świeżo mielony pieprz, sól
Wodę gotuję i solę przed włożeniem makaronu, gotuję go al dente.
W misce mieszam jajko, śmietanę, ser, oliwę, pieprz.
Makaron odlewam tak, by zostało w garnku troszkę wody (ok. dwóch łyżek). Dodaję masło - mieszam z makaronem, następnie sos śmietanowo-serowy. Podaję szybciutko (najlepiej na lekko ciepłych talerzach).
Smacznego!
Oj ja też kocham latem błyskawiczną kuchnię :) I prostą :) U nas też był dziś makaron. Spaghetti z oliwą, posiekaną bazylią, czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem. Pycha!
OdpowiedzUsuńPrzez Ciebie wlasnie he robie! niebezpieczne ogladanie przepisow po 24 :) pozdrawiam cieplo Aga
OdpowiedzUsuńi u nas w upały jadamy szybko, bez długiego pieczenia i gotowania :) owoce, warzywa ja mogę tylko to ale dzieciaki i Małżon chcę czego innego :) buziaki i miłej niedzieli :)
OdpowiedzUsuńEkspresowy makaron najlepszy na upały. Nie ma co! :)
OdpowiedzUsuńIm prościej tym lepiej!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
J:O)
Ależ bym chciała się przenieść teraz na Grabinę do Twojej pięknej kuchni! :)
OdpowiedzUsuńCałusy :*
i za to kocham makaron ;)
OdpowiedzUsuńCały dzień pomidory i truskawki, a wieczorem ogarnia mnie taki głód, takie ssanie w żołądku i ogólna niemoc, że zjadłabym konia z kopytami. Przepis świetny, ale ostatnio nie potrafię zrobić żadnego sosu ze śmietaną nie warząc jej.
OdpowiedzUsuńPycha. To właśnie lubię w takich daniach. Świetne i szybkie :)
OdpowiedzUsuńWitaj, mogłabym prosić o odpowiedź na moje pytanie pod postem "Chleb mieszany. Zwykłe lenistwo ;) " ? :) Byłabym bardzo wdzięczna, bo chciałabym zrobić ten chleb ;)
OdpowiedzUsuńJuż :)
Usuńz serdecznościami
M.
dobre zestawienie, lubię oliwę truflową. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam pięknie :)
OdpowiedzUsuńMoc uścisków w niedzielę :*
M.